В Кострома 15-годишната Виктория Яковлева даде бащината си издръжка на местен център за рехабилитация на животни. Съдейки по видеото, което се появи в Twitter, мъжът напуснал семейството си много отдавна и изпращал пари нередовно, така че последния път се натрупали 20 хиляди рубли (около 600 лева).

Вика казва, че ги е изпратила до благотворителната фондация „Белия Бим“ в Кострома. По принцип тя и майка й решиха, че най-доброто решение е да дават пари за животните. Вика казва, че много обича животните, взела е куче от приюта и като цяло момичето мечтае да стане ветеринарен лекар. - Често ходим в приюта, планираме да продължим да бъдем там. Много е готино там! И помощта винаги е от значение. Всъщност в този приют те помагат на ранени животни! 

Майката на момичето Елена добавя, че те отиват в Белия бим от неговото откриване, както толкова много грижовни хора. 

Колкото и да е странно, но потребителите бяха разделени на две групи: някои осъждаха майката и дъщерята, а други, напротив, възхищаваха се. „Майката трябваше да събира издръжките за образованието на момичето, а не да ги харчи за животни“, „Татко оре, а парите му се харчат за кучета“, „Когато дадат лично спечелените пари, тогава ще видим“, пишат несъгласните. 

"Как липсват такива хора", "Много добро момиче", подкрепиха пък други Вика. 

Превод: БЛИЦ