Новодомец се натъкна на зловеща изненада в новия си дом в английския град Ливърпул. Учителят Джонатан Луис попаднал на кукла и на бележка с плашещо послание веднага след като се нанесъл, съобщава GlasNews.bg, позовавайки се на Liverpool Echo.

32-годишният преподавател получил ключовете миналия петък. Още с покупката на дома той забелязал замазана дупка с размерите на юмрук в една от стените. След като се преместил, решил да видя какво има в нея.

Той пробил тънката замазка и светнал със фенерче. Вътре стояла кукла с бележка в ръце.Луис извадил притеснителната находка и решил да прочете посланието.“Скъпи читателю или собственико, благодаря за това, че ме освободи! Казвам се Емили. Моите собственици живееха тук през 1961 година. Не ги харесвах изобщо, затова трябваше да се махват. Постоянно се веселяха – пееха и танцуваха. Беше отвратително. Реших да ги заколя с нож, затова, надявам се и ти да носиш ножове. Желая ти дълбок и хубав сън!”, гласял текстът.

Мъжът сподели за находката на свои приятели. А реакцията на някои от тях е съвсем очаквана. “Някои от тях ме посъветваха да пусна къщата за продан и да се преместя. Аз считам, че това е просто шега”, споделя Луис.

Той смята, че бележката изобщо не е писана преди десетилетия, а далеч по-скоро - едва преди пет години. Точно когато е и последният ремонт в дома.

“Честно казано ми беше забавно. Навярно бих направил абсолютно същото”, споделя британецът.