Украински танк, прикриващ военните, беше разкъсан от точно попадение на ПТРК.

По време на продължаващите битки за Бахмут украинският танк Т-64, който прикриваше военните, беше успешно унищожен от бойци на ЧВК Вагнер, пишат чуждестранни издания. 

Танкът не е спасен нито от защитата му, нито от факта, че е бил притиснат до стената на жилищна сграда - в резултат на попадение на противотанкова ракета, бойната машина е буквално разкъсана, включително куполът.

Известно е, че украинските военни се опитаха да скрият танка си зад жилищна сграда, но бойците на ЧВК "Вагнер" успешно заобиколиха района на ВСУ от фланга и нанесоха точен удар с противотанкова управляема ракета.

Успешното унищожаване на украинския танк би трябвало сериозно да отслаби защитата на украинската армия, поне в този район. Този факт обаче също така показва, че въоръжените сили на Украйна използват жилищни сгради като убежища за военна техника, въпреки факта, че в града все още има жители.

Други подробности за унищожаването на украинския танк не се съобщават, но Въоръжените сили на Украйна явно изразяват недоволство от това.


Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук