Руските загуби в Украйна в района на Авдеевка сега са с 25% по-големи, отколкото по време на щурма на Бахмут. Това заяви Олексий Гетман, майор от запаса в Украинската национална гвардия и ветеран от руско-украинската война, по време на телемаратон.

Той каза, че в момента край Авдеевка са съсредоточени най-малко 40 000 руски войници, което е многократно повече от украинския гарнизон. В Авдеевка руснаците правят само локални щурмове, а инструктори, каквито имаше в ЧВК "Вагнер, вече ги няма на бойното поле.

Среднодневните загуби по време на щурма на Бахмут са били 776 руски военнослужещи, а сега в направление на Авдеевка - 931. Това е с 25 процента повече, а те все още не са постигнали успех.

"Дори и да успеят, няма да има съществени фундаментални промени на фронтовата линия", коментира Гетман.

Сега, според думите на военния експерт, в направление Бахмут противникът е започнал активно да използва артилерия и управляеми бомби.

"Те (окупаторите) започнаха да използват по-специално тежка техника, защото почвата е станала по-твърда. Атакуват на малки групи, като се опитват да се промъкнат към нашите войски, за да ги разпръснат по фронтовата линия и да не им позволят да се движат където и да било. Това се отразява широко от руските медии", уточни майорът.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук