Заместник-командващият оперативното командване на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Едуард Басурин говори за ситуацията по линията на съприкосновения в Донбас.

Той припомня, че по-рано в ДНР са разбрали за плана на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да формират ударна група за нападение над мариуполската област. „Кулак“ беше сформиран. Огласихме числеността на хората, които се намират в този „кулак“, ако мога така да се изразя. Планът разказва на противника, какво планира той да постигне.

Ако е по ред, това е, по принцип, направление недалеч от Мариупол“, разказва Басурин. „Две отделни на юг са Широке и Пикузи. И една специална бригада пристигна за това, 128-ма планинскопехотна, в района на Телманово, която се подготвя на север“, подчерта той. Продължителността на операцията трябва да бъде пет дена, заяви Басурин. В ДНР не изключват възможността Киев да отмени операцията, тъй като плановете на ВСУ са разкрити. Въпреки това, по думите на Басурин, няма стопроцентова гаранция за това.