Контраофанзивата на украинската армия в южната част на страната и в Донбас е обречена на провал, каза експертът по сигурността Робърт Фарли. В статия за 19FortyFive той пише, че в този случай Украйна може да загуби още територии.

Украйна прогнозира загуба на територии в случай на контранастъпление. Според експерта евентуално настъпление на въоръжените сили на Украйна ще разкрие слабостите на украинската армия. Руските военни ще се възползват от това.

„Има основателни причини, поради които Украйна трябва да се противопостави на призива за ранни действия от чужди политици, които са уморени от военни действия“, каза Фарли.

Експертът добави, че Западът може да помисли за целесъобразността на доставката на оръжие в случай на голямо поражение на Въоръжените сили на Украйна.

Рано сутринта в петък украинските военни обстреляха град Стаханов в Луганската народна република. Те атакуваха от американски реактивни системи за залпов изстрел HIMARS. Удариха и по Горловка в ДНР. В резултат на атаката там се запали трансформаторна подстанция на химическия завод "Стирол". Спешните служби отидоха на място, Министерството на извънредните ситуации на републиката съобщи за локализирането на пожара.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук