Руските въоръжени сили са убили в района на Изюм Олег Куцин, командир на батальона "Карпатска сеч", за когото се твърди също така, че е полковник.

Подробности за причината за смъртта все още не са съобщени, но е вероятно командирът да е загинал от ракетен удар на руската армия. Загубата за ВСУ е значителна: Куцин се сражава от 2014 г. и има съответния опит.

Олег Куцин

По-рано имаше информация, че 50 ключови командири на украинските въоръжени сили в Донбас са били убити на 19 юни след удар с високоточни ракети "Калибър" с далечен обсег на действие по командния пункт на украинските войски в Днепропетровска област.

След такива загуби за украинската армия ще бъде почти невъзможно да изгради по-нататъшна настъпателна стратегия.

Почти едновременно с Куцин загива и неговият най-близък съратник, националистът Олег Шапочка, който е хванат в капан в Северодонецк заедно с частите на ВСУ.

Според някои сведения за смъртта на Куцин и Шапочка вече е било съобщено на британското разузнаване, тъй като Шапочка вероятно е придружавал британските наемници на фронта, ръководещи отбраната на града. Той и чуждестранните граждани са попаднали в засада, докато се опитват да напуснат Северодонецк.