Майката на очарователно момиченце силно се притеснявала заради болестта на детето ѝ. Тя се бояла, че малчуганът няма да може да живее нормално в съвременния свят. Цената обаче сериозно се била объркала.
Когато Анджела Нийл от американския щат Охайо била бременна, лекарите не успели да определят пола на детето с помощта на ултразвука. През цялата бременност жената така и не разбрала какъв пол ще е нейното бебе. При това лекарите веднага я предупредили, че детето ще се роди с увреждания. Въпреки това, жената дори и за секунда не помислила за аборт.

Анджела признава, че приела новината за болното си детето трудно, но после с всички сили се стараела да държи тези лоши мисли по-далеч от себе си. За нея било важно детето да се появи на бял свят, а всичко останало после можело да се оправи. Момиченцето се родило с три седмици по-рано. И ако това обикновено притеснява майките, то Анджела почувствала облекчение и голямо щастие. "Мария се роди с три седмици по-рано от очакваното. Много се притеснявах, но всичко мина добре. Тя беше прекрасна. Единственото бе, че тя нямаше крачета. Иначе, като цяло, си е съвсем нормално дете", казва гората майка. 

Фото: buzzfeed

Сега Мария е на осем години. Тя расте без крака. Майка ѝ в началото силно се притеснявала, че момиченцето няма да може да живее нормално с този недъг, особено в нашия съвременен суров свят. Всичко обаче се развило по съвсем друг начин. Мария не се тръшка заради недъга, а се наслаждава на живота си, както всички останали хора. 

Фото: buzzfeed

Наскоро тя участва във фотосесия, в която бе главният модел. На свой ред пък фотографът въобще не се затрудни да измисли бляскав образ за сладката Мария. Той видял в детето истинска кралица войн. "За своите осем години тя е постигнала много. Участва в музикално конкурси по телевизията, чете много, отличничка е в училище, позира за фотографи. Гордеем се с нашето момиче", споделя Анджела. 

Фото: buzzfeed

Мария се придвижва с помощта на инвалидна количка, с която вече толкова е свикнала, че въобще повече не я и забелязва. С нейна помощ тя спокойно може да излиза навън и да си играе със своите приятели, както и да ходи на училище. Между другото, в даскалото тя има огромен брой приятели. Самите те признават, че когато Мария не е на училище, всичко е много скучно и сиво по време на уроците. 

Фото: buzzfeed

Като цяло Мария е наистина щастливо дете. Тя има всичко, което има и един пълноценен човек. Освен големия брой приятели, момичето има и по-голям брат. Момчето винаги е до нея и внимателно следи никой да не я обиди.

Фото: buzzfeed

Фотографиите пък, които са работили с Мария, са в пълен възторг от нея. Тя прекрасно изпълнява всичките им препоръки и дори понякога им дава съвети как някои неща да бъдат направени по-добре. 

Превод и редакция: БЛИЦ