Вече истинския късметлия живее в Калвадос, Франция. Миналите дни съдът реши доста сложен казус и го направи победител - сега той може законни да се наслаждава на своите милиони. 

Историята започва през 2011 година, когато обикновен французин, чието име не се съобщава по разбираеми причини, печели вторият по големина джакпот в историята на Франция - 163 милиона евро. Но късметът на човека не продължил дълго, защото той успял да изгуби своя печеливш билет почти веднага след удара на голямата печалба, пише Dauphine Libere. 

Все пак, преди да направи това мъжът успял да се свърже с лотарийния фонд и да регистрира печелившия билет, обявявайки се по този начин за победителя. Да получи печалбата обаче той така и не успява, все пак тя е давана само на приносителя на билета. Въпросният малко след това бил намерен на улицата от жена, но тя не искала да го връща на първоначалния му собственик.  

И така след осем години съдебни дела между лотарията и човека и лутане из законите на Франция, решение бе достигнато - победителят е купил билета от жената за 12 милиона евро. Страните се съгласили и най-накрая големият късметлия можел да се радва на огромното си богатство.  

Превод и редакция: БЛИЦ