Малко изоставено петно в един от вехтите квартали на Южно Делхи бе превърнато от индийски архитект в смайваща малка модерна къща. Тя не е с голяма площ, строена е с модерни материали и има зелен покрив. Погледнат с дрон, той е като зелено петно в огромния сив квартал, пише marica.bg. 
 

Мястото, където архитект Харш Вардан Джайн вдига красивата малка къща, не е в бедняшко гето, но не е и лъскав квартал. Проектирал я със зелен покрив, за да е като оазис в милионния град. Домът разполага с много големи прозорци, които го изпълват със светлина. Той е от стоманени профили. Те служат за скелет на къщата. В тях няма нищо поръчково - купени са от завод за стомана. Тухлите са просто пълнеж на тази здрава структура.

Изоставеният с години терен бил много малък. Това накарало архитект Джайн да гради на височина. Така пространството всъщност е само една стая, която притежава голям обем. На първия етаж има множество плъзгащи се врати, които отделят различни части от пространството. Има изграден полуетаж, който служи за спалня и офис. От него малко спираловидно стълбище води към зеления покрив. Все едно излизаш в свежа градина, вдигната на 10 метра от тротоара. 
 

Собственици на имота са млада индийска двойка, която скоро ще създаде семейство. Търсейки място за първия си дом, те попаднали на ограденото от три страни малко място. И усетили какъв потенциал има.