Руският президент Владимир Путин продължава да се радва на рекордно висок рейтинг, информират агенциите. Според последното социологическо проучване на „Левада-Център“ 82% от руснаците одобряват дейността на държавния глава, цитира в. „Независимая газета“ резултатите от допитването. Недоволните от Путин са едва 18 на сто, установила анкетата, цитирана от Монитор.
Работата на министър-председателя Дмитрий Медведев е положително оценявана от близо половината от населението и неодобрявана от 51%. 46% заявяват, че са доволни от дейността на  правителството, докато 53% са недоволни. Парламентът се радва на далеч по-нисък рейтинг – положителна оценка за него са дали 37% от допитаните от „Левада-Център“. 

Според 53% от респондентите работата на местните губернатори е добра, а на обратното мнение са 46%. Сред политиците най-голямо обществено доверие има Путин, следван от военния министър Сергей Шойгу и от външния Сергей Лавров. След тях са Медведев и лидерите на Либерал-демократическата партия Владимир Жириновски, на Комунистическата партия Генадий Зюганов и на партия „Справедлива Русия“ Сергей Миронов. 

Друго проучване на социологическата агенция пък показва, че пред урните на предстоящия на 18 септември вот за Дума ще застанат 48% от избирателите. Анкетата сочи още, че в следващия състав на долната камара на руския парламент ще влязат традиционно представените в законодателната власт 4 партии. Това са управляващата „Единна Русия“, Комунистическата и Либерал -демократическата партии, както и партия „Справедлива Русия“.