Управляващите и опозицията във Великобритания не решиха нищо конкретно на консултациите за Брекзит. Тереза Мей и Джереми Корбин търсят начин да организират достатъчно депутати в парламента, за да избегнат „твърд” Брекзит другата седмица.

Въпреки усилията им, от Европа не идват положителни сигнали. Председателят на Европейската комисия каза, че освен ако британските депутати не одобрят плана за условията по раздяла, на 12 април ще следва излизане от Общността без споразумение. Някои европейски държави, като Австрия, също заявиха, че не виждат причина Брекзит да се отлага още, каквото намерение изрази Тереза Мей снощи.

„12 април е крайният срок за одобрение на споразумението за излизане на Великобритания от Европейския съюз. Ако британският парламент не одобри сделката до тази дата, няма да бъде възможно още едно кратко отлагане на Брекзит. Отлагане след 12 април рискува да застраши нормалното провеждане на европейските избори и на целия Европейски съюз”, заяви Жан-Клод Юнкер - председател на ЕК.