"Путин се намеси в нашите избори и успя. Молодец". Това написа бившият посланик на САЩ в Русия Майкъл Макфол в Twitter. Първите думи са на английски език, а последната дума е на руски. По-късно обаче съобщението на Макфол изчезна от Twitter.
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова коментира това изчезване.

"Отначало администрацията на Обама назначи тези "макфоловци" на отговорни длъжности и им поверяваше управлението не само на своята страна, но и на много васални държави, а след това, когато ситуацията стана патова, започна да крещи, че за всичко е виновна Москва", написа Захарова във Facebook.

Спецслужбите на САЩ многократно намекваха, че Русия подкрепя кандидатурата на Тръмп. От своя страна руският президент Владимир Путин заяви, че твърденията, че Тръмп е фаворит за Москва, са способ за политическа борба и манипулиране на общественото мнение. Путин каза също така, че Москва ще работи с всеки президент на САЩ, който бъде избран от американския народ, пише РИА "Новости".

Властите в САЩ нито веднъж не подкрепиха с доказателства своите обвинения за причасност на Русия към хакерските атаки с цел да се повлияе на президентските избори.

Говорейки за тези обвинения, Путин посочи, че в попадналите в интернет данни от щаба на Хилари Клинтън няма нищо в интерес на Русия и че се нагнетява истерия, за да се отвлече вниманието от тяхното съдържание.