Бивш инвестиционен посредник от Ню Джърси бе осъден на седем години във федерален затвор за изнасилването на 15-годишно момиче в частния си самолет. Мъжът го оставил на автопилот и се нахвърлил върху тинейджърката, съблякал я и започнал да я снима, след което злоупотребил с нея и сексуално. 

53-годишният Стивън Брадли Мел се признал за виновен в изнасилването и разпространение на детска порнография. 

Стивън Брадли Мел е бивш президент и изпълнителен директор на W.H. Mell Associates, инвестиционна фирма, специализирана в търговия с облигации. Уебсайтът на компанията вече не е онлайн, не отговаря и посоченият за контакти телефон. 

Мел е бил президент на компанията от 1995 г. насам, според онлайн информация в бившия сайт на фирмата.

От обвинението става ясно, че от юли до декември 2017 г. Мел е пътувал с частния си самолет „с цел да участва в производството на детска порнография и сексуални действия с незначително (и) признато съзнателно получаване на детска порнография“, заявиха властите.

Мел е арестуван през юни 2018 г., след като разследващите открили, че той е използвал сексуално непълнолетни момичета, които набирал от кварталите Редингтън и Бедминстър, съобщиха властите. Мел общувал с въпросното 15-годишно момиче от май 2017 г. чрез текстови съобщения и Snapchat. В някои от разговорите си с нея я питал дали вече е правила секс. Той я поканил в дома си във „Фар Хилс“.

Двамата имали сексуални контакти на 20 юни и 5 юли 2017 г., по онова време Мел бил на 51 години, а жертвата под 16-годишна възраст.

На 20 юли 2017 г. Мел отлетя с момичето с частния си самолет от летище "Сомерсет" до Кейп Код, Масачузетс, "с цел извършване на незаконно поведение, по-специално сексуален акт с непълнолетно лице", пише в жалбата.

По време на полета Мел постави самолета си в режим на автопилот и изнасилил непълнолетното момиче. 

В допълнение към присъдата, съдията е постановил глоба от 40 000 долара, наредено му е да заплати 35 200 долара съдебни разноски и 5000 за сексуално домогателство. 

Преди присъдата правният екип на милионера твърдял, че той е "скромен човек", който е попаднал в „спирала на депресията“. 

Превод БЛИЦ