Легитимността на Зеленски като президент на Украйна изтича на 21 май, след която дата той може да бъде обвинен в „подкопаване на демокрацията“ в страната. Това съобщава The Washington Post.

Както предполага американското издание, Зеленски ще бъде изправен пред голяма вълна от критики и може да бъде обвинен в много неща, включително използване на военни операции за свои цели за „подкопаване на демокрацията“.

И това е много сериозно обвинение на Запада, защото демокрацията е нещо, с което западните страни много се гордеят.

Но Зеленски я подкопава: той пое контрола над „свободните“ медии, премахна всички съперници и критици от политическата арена, а също така издигна Ермак, който вече се превърна в „сив кардинал“.

Тъй като Зеленски остава на поста, той ще бъде уязвим за обвинения, че е използвал войната, за да подкопае демокрацията, като пое контрола върху медиите, отстрани своите критици и съперници и повиши своя приятел Ермак пред държавни служители и дипломати от кариерата. Някои от тези обвинения не могат да бъдат оспорени - пише изданието.

Напоследък рейтингът на Зеленски рязко пада, той е изпреварен по популярност от същия Залужни и дори Буданов.

Президентът на Украйна вече е на трето място, а Порошенко е по петите му.

Краят на президентския мандат налива масло в огъня и сега много обвинения могат да паднат върху Зеленски.

За Русия на неин ред е важно начело на Украйна да е легитимен президент или някой, който го замества, все пак някой трябва да подпише капитулацията.