Откриха нулевия пациент с коронавирус в Русия. Той е човек, който летял от Милано. Това каза началникът на отделението по болнична терапия на Руския национален изследователски медицински университет „Пирогов“, академикът на Руската академия на науките Александър Чучалин.

Нулевият пациент с коронавирус в Русия също така е първият, който се възстановил от болестта. Заразеният 40-годишен мъж долетял от Милано. Бързо му била поставена диагноза COVID-19, което му позволило своевременно да му назначат лечение.

Чучалин отбеляза в интервю за руските медии, че за съжаление членовете на семейството на мъжа, неговата майка и баща, също се разболели от коронавируса. Те обаче изкарали коварната болест много трудно и били на косъм от смъртта.

Академик от Руската академия на науките даде този пример, за да подчертае колко важно е своевременно да се открие вируса в човек и да започне да се лекува, така че болестта да не стане фатална.

Според последните данни в Русия са установени общо 24 490 случая на коронавирусна болест. 1986 души са се възстановили, 198 са загинали.

Превод: БЛИЦ