Десетгодишното българче, което бе ранено в корема в Калабрия при престрелка между враждуващи мафиотски кланове, да бъде охранявано денонощно. Това нареди началникът на силите за сигурност в административния център на областта град Реджо Калабрия – Рафаеле Граси, пише Монитор.

Мерките за сигурност, които засягат и родителите на момчето, са предприети по искане на префекта на областта Микеле ди Бари. В същото време въоръжени полицаи и карабинери тарашат района на намиращото се недалеч от Реджо Калабрия селище Санта Венере, където се развихри в събота сутринта екшънът и бе убит местният бос Фабио Джуфре.

Ако се вярва на италианските медии, родителите на хоспитализираното в интензивно отделение момче работели в чифлика на 39-годишния мъж с криминално досие, който иначе се славел и като добър животновъд.

С любовта си към животните Фабио Джуфре бил заразил и малкия ни сънародник, който го следвал като сянка винаги, когато чорбаджията идвал да наглежда кравите, овцете и козите си.


Така било и във фаталния ден, двамата заедно обикаляли животните, когато неизвестни засега лица открили срещу тях стрелба с карабини от доста близко разстояние. Охраната на боса отговорила на огъня, но за съжаление самият той вече бил паднал на земята мъртъв, а българчето се превивало в болезнени спазми.

Настанала паника, благодарение на която убийците – членове според полицията на враждебен клан, успели да изчезнат яко дим. Предполага се, че кървавата касапница се е развихрила заради неуредени сметки и неосъществено, но договорено преразпределение на зони на влияние.

Добрата новина е, че животът на българчето, чието име се държи в тайна, според лекарите в областната болница на Реджо Калабрия вече е извън опасност. В същото време представителите на силите за сигурност се опитват да разберат дали то също като майка си и баща си е работело за боса Джуфре, или само го е придружавало при наглеждането на животните в чифлика.