Разследването около причините за смъртта на двойката, която почина вследствие на мистериозна болест по време на ваканцията си във Фиджи, ще отнеме седмици, ''вероятно и повече'', за да бъде установено естеството на болестта. Това съобщиха здравните служби в островната държава на извънредна пресконференция в неделя.

Дотук е известно, че преди да издъхнат, двамата са се оплаквали от повръщане, домашно разстройство, отпадналост и трудно поемане на дъх. В едно от последните си съобщения, които е изпратила до родителите си, 35-годишната Мишел Пол е написала, че не се чувства добре и че "повръща в продължение на 8 часа'', а пръстите ѝ били "вцепенени".

От здравното министерство на Фиджи лаконично заявиха, че разследването продължава и не би искало да навлиза в специфични детайли по разследването. Островната държава обяви случая за приоритетен и обяви, че работи в тясно сътрудничество със Световната здравна организация и с американската страна. От местните власти вече са изпратени "конкретни проби'' от аутопсиите до здравните органи в САЩ.

Междувременно стана ясно още, че петимата лекари, които са приели и прегледали въпросната двойка, вече са освободени от карантината, под която бяха поставени като предпазна мярка срещу разпространението на зараза. Състоянието им е описано като ''отлично''.

Близките и роднините им са абсолютно категорични, че двамата не са изпитвали никакви здравословни проблеми преди да отлетят за Фиджи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!