Мъж разказа как почти се е простил с живота си, след като си изпукал кокалчетата на пръстите, а това на свой ред довело до некротизиращ фасциит, известен още с името месоядна бактерия. 31-годишният Антъни Бойлстън е бил на работа в град Лексингтън в щата Кентъки, когато си изпукал кокалчетата и си порязал пръста, пише в. "Метро".  
Първоначално той си помислил, че си счупил кутрето на дясната си ръка заради силната болка. Но по-късно през деня на него му станало толкова лошо, че се наложило да отиде в болница. „Докато пристигна, дясната ми ръка стана цялата тъмна и се поду. Когато лекарите ме видяха, те веднага ме вкараха в операционната и ми направиха биопсия. Само часове по-късно ми казаха, че съм се заразил със смъртоносна бактерия“.   

И това е интересно! Проф. д-р Алфред Скот Ли: Месоядна бактерия предизвиква смъртоносно заболяване. Четете още интересни новини и полезни съвети за вашето здраве на най-интересния здравен сайт Zdrave.to.

„Знаех, че месоядната бактерия е нещо, което хората хващат само по филмите, не от пукане на кокалчета. Правя го често, никога не съм се замислял, но щях сега да съжалявам“, казва още той.

Man almost died after knuckle-cracking gave him flesh-eating bug

В крайна сметка, по неговите думи, той заприличал на зомби в резултат на инфекцията, която засяга тъканта под кожата, както мускулите и органите.

Man almost died after knuckle-cracking gave him flesh-eating bug

Лекарите казали, че навикът му да си пука кокалчетата е довел до инфекцията, защото раздразнил вече налична краста. Антъни бил опериран по спешност, като лекарите разрязали ръката му от лакътя до пръста, за да може инфекцията да бъде изрязана.

„През цялото време си мислех, че имам само счупен пръст. Едва когато се събудих след операцията лекарите ми казаха, че съм имал некротизиращ фасциит. Тогава разбрах колко е сериозно всичко“, разказва още Антъни.

Man almost died after knuckle-cracking gave him flesh-eating bug

„Инфекцията се бе разпространила по ръката ми, почти до лакътя. Лекарите ме предупредиха, че може да я изгубя, но ако бях чакал още малко, можеше цялата ръка до рамото да умре. Чувал съм за месоядни вируси само по филмите. Не мислех, че хората наистина може да се заразят с тях, още повече от пукане на кокалчета“, добавя пострадалият.

Антъни прекарал седмица в интензивното, подложил се на втора операция, като кръвоснабдяването до пръста било прекъснато, за да се спре разпространяването на инфекцията. „Все едно, че бях потопил ръката си в кофа с лед. Толкова бе студено, че ме изгаряше. Лекарите не бяха сигурно дали кръвоснабдяването ще се възстанови. То се възстанови до повечето пръсти. Въпреки това, беше ясно, че ще изгубя кутрето си. Изглеждаше като нещо от филм със зомбита. То висеше от ръката ми и започна да мирише лошо“, спомня си Антъни.
В крайна сметка пръстът на Антъни бил отрязан. Наложило му се е също да му присаждат кожа по ръката.

Превод и редакция: БЛИЦ