Представете си, че сте герои от трилър, които пътуват по изоставен, черен път през пустинята. Изведнъж пред очите ви се появява друг автомобил, който е нападнат от група мъже. Обирджиите се разсейват, когато виждат колата ви, жертвата бяга и в този момент вие сте новата цел. Те тръгват към вас, размахвайки огромни мачета. Какво бихте направили?

В случая на Брайън Суенсън и съпругата му обаче не става дума за сцена от кино шедьовър, а за реалния живот.

Двамата американци се местят да живеят в Кения преди три години. На 30 ноември те пътуват по прашен черен път, когато иззад завоя се появява бял ван. Зад него стоят трима маскирани мъже, които се опитват да го оберат.

Когато "Тойота"-та на семейство Суенсън се приближава, изпадналият в паника шофьор на другото превозно средство се възползва от момента и натиска газта.

Оставайки без своята плячка, тримата бандити тръгват към колата на Брайън, размахвайки огромни мачета.

Светкавично, мъжът превключва скоростния лост и започва да кара назад. Обирджиите обаче го настигат. В този момент, мъжът също яростно натиска газта и започва да лети напред по ужасния път.

На първи декември Брайън публикува видео от инцидента. На него може да се чуе, как съпругата му го пита: "Още ли са зад нас?" с треперещ глас. А малко след това проехтяват и изстрели.

"Нашата физическа подготовка може и да ни помогне в живота, но понякога нещата се случват толкова бързо, че можеш да благодариш единствено на Бог и неговото милосърдие", пише Брайън.

"Мъжът вляво имаше пистолет. За щастие не успя да го изкара навреме. Избрали са точно този район, защото пътят е много лош, но за щастие нашата кола е висока. А и съм щастлив, че съществува ръчната скоростна кутия.  - разказва още мъжът. - Точно преди да стигнем до обирджиите, подминахме двама полицаи, които вървяха пеша. Изстрелите, които чувате, са всъщност властите, които се намесиха. За щастие се махнахме от там, преди прехвърчането на куршуми".

Източник: dnes.bg