Германия е разтърсена от изключително жестоко убийство, извършено от 15-годишно момиче. Обществеността там е раздвоена - дали то трябва да бъде пратено в психиатрия или да лежи в затвора. 

На 6 ноември около 9 часа вечерта 46-годишната Агнешка отваря вратата на апартамента си на първия етаж в Детмолд и намира 3-годишния си син Нико в локва кръв. От 15-годишната й дъщеря Оливия, която трябвало да се грижи за братчето си, няма и следа.Полицията веднага започва издирване на изчезналото момиче. В началото следователите смятали, че неизвестен мъж е проникнал в апартамента, убива детето и похищава сестра му, но впоследствие разкриват ужасяващи подробности. 

Оливия е открита на 10 километра от града, в който живее. Тя признава, че е убила братчето си, нанясяйки му 28 удара с нож. 

Следователите предполагат, че като мотив за убийството са послужили сложните отношения в семейството. Старши прокурор Кристофър Имиг смята, че момичето е развило силна неприязън към брат си. Това потвърждава и приятелка на майката: "Оливия не се интересуваше от брат си, почти не си играеше с него."

След случилото се майката се е сринала и в момента се намира в психиатрична клиника. 

Приятелка на 15-годишната Оливия разказва: "Тя имаше депресия. Ревнуваше майка си от Нико и се чувстваше ненужна. Държеше постоянно нож под възглавницата си и ми е признавала, че иска да избие семейството си, но ние не я приемахме насериозно."

Заради възрастта на момичето тя може да получи до пет години за нередумишлено убийство. В момента се намира в арест за подрастващи към затвора в Изерлон.

Превод БЛИЦ