Съдът в американския щат Флорида разглежда отвратителен случай. Родители - вегани оставиха 18-месечното си бебе да гладува до смърт. На годинка и половина момченцето тежало едва седем килограма, бил дехидратиран и имал увредени бъбреци.

Когато спрял да диша, 35-годишната Шийла и 30-годишният Раян извикали линейка, но вече било късно. 

Лекарите не могли нищо друго да направят, освен да констатират смъртта. 

Шийла и Раян имали четири деца, най-голямото от които било на 11 години, а най-малкото - на 18 месеца. И двамата родители били крайни вегани и хранели и децата си предимно със сурови зеленчуци и плодове. 

Заради недостатъка от хранителни вещества децата били слаби, бледи и имали жълтеникава кожа. 

Според Daily Mail едното от тях дори било с почернели зъби. Обикновено се хранели с манго, банани и авокадо. 

Съседи разкиват, че виждали много рядко децата, през по-голямата част от времето не излизали от къщата си. Не ходели на училища, били обучавани от майката вкъщи. 

Властите се намесили едва, след като се стигнало до трагедия. 

В края на септември в дома на Шийла дошла линейка, след като тя съобщила, че синът й е спрял да диша, когато го накърмила. 

Лекарите не могли да повярват на очите си. Детенцето било кожа и кости, на годинка и половина изглеждало като 7-месечно. По-късно аутопсията установила, че било дехидратирано, а бъбреците му въобще не функционирали.

Преди седмица родителите - вегани са арестували. Шийла разказала по време на разпитите, че седмица преди да умре, момченцето приемало като храна единствено майчино мляко. Мислела си, че не е гладно, защото му растели зъби. Останалите деца са отнети от родителите и са оставени в дом. 

Превод БЛИЦ