Самолет Боинг 737-300 на регистрираната в България авиокомпания ALK Airlines е попаднал в силна турбуленция, съобщава The Aviation Herald. Машината с регистрация LZ-MVK, със 121 пътници на борда, е изпълнявала полет от Прищина (Косово) за Швейцария, съобщава Труд.

Инцидентът е станал над Северен Тирол, докато самолетът се опитвал да заобиколи гръмотевична буря, 30 минути преди приземяването на летището в Базел. За мощта на явлението свидетелства видеоклип, публикуван в YouTube.Самолетът се е приземил благополучно в Базел, един пътник, който е бил в тоалетната, е леко пострадал. След два часа и половина престой на земята Боингът е поел по обратния курс. От авиокомпанията съобщиха, че турбуленцията е била внезапна и екипажът се е справил блестящо със ситуацията.

По данни на The Aviation Herald, пътници са разказали, че силните вибрации при турболенцията са успели да изтръгнат от местата им дори няколко седалки. Също така, след приземяването на машината в Базел, от летището са съобщили, че 10 от пътниците са получили леки наранявания и са били откарани в болница.
 Предполагаемото място на турбуленцията

Авиокомпания ALK е български лицензиран авиопревозвач, изпълняващ чартърни полети в България и чужбина.