Властите в северните части на Индия обявиха днес, че са поставили преградна мрежа през свещената за индусите река Ганг, за да спрат разпространението на COVID-19 в страната, след откриването на десетки трупове плаващи по течението, предаде АФП.

Агенцията цитира министърът на водните ресурси на щата Бихар, Санджай Кумар, според когото преградна “мрежа е поставена” на границата с щата Утар Прадеш и в района са засилени военните и полицейски патрули.

Откриването на 71 трупа, плаващи по течението на Ганг, в Бихар разпали отново страховете за реалното разпространение на коронавируса сред провинциалното население, извън градовете, което представлява около две-трети от населението на Индия, над 1,4 млрд. души, коментира агенцията.

Според изявлението на министъра, проведените аутопсии на телата показват, че са починали четири до пет дни преди да бъдат открити. АФП цитира мнението на жители на района, в който са открити телата, че починалите са били положени в свещената река Ганг, защото близките им не са разполагали със средства за дърва за клада, както полага индуската традиция.