В Бразилия арестуваха група екзорсисти, които се опитвали да прогонят злите духове чрез мъчения, съобщава NB Noticias.

Двама братя, баща им и придружаваща ги жена били задържани, докато откарвали тялото на 57-годишната Зилда Кореа Битекур в болница. Мъжете наричаха себе си pais de santos („бащите на светиите“) и предлагали сеанси на екзорсизъм на онези, които вярвали, че техните близки са обладани от демони.

Според сина на Битекур, екзорсистите обещали да излекуват майка му, като я вързали на кръст за 20 минути. По-късно, през нощта те отвели жената на гробище в град Формигейра. Там, според очевидци, започнали да я измъчват, за да я отърват от демони.

Екзорсистите ритали Битенкур в главата, бичували я с пръчки и я удряли в лицето. След това завързали жената за кръста като разпятие. Заради тежките наранявания сърцето й спряло.

След ареста екзорсистите заявили, че по време на ритуала са се опитали да премахнат два демона от жената, за които се твърди, че са я измъчвали през последните 20 години.

Лекарите не успели да помогнат на жената. Полицията провежда разследване. Предстои първото съдебно заседание във връзка с инцидента.

Превод и редакция: БЛИЦ

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук