Машинистът от московското метро Алексей Раевски реагира мигновено и точно при гледката на малко дете на релсите пред мотрисата му, показа запис на инцидента. Момчето падна падна на релсите на станция „Бабушкинская“, за щастие машинистът реагира и спря.

След това мъжът изключи електричеството на релсите и върна детето, уточнява "Дарик".
"Не тичайте с деца и колички в метростанцията“, предупреди той бързащите майки. „Ситуации, когато мама в последната секунда вкарва количка във вагона, а тя самата стои отвън, или когато родител се втурва във влака при затваряне на вратите, а детето е отзад, се случват доста често. С деца в метрото трябва да сте двойно по-внимателни и да не ги оставяте без надзор“, призова Раевски.

Той изтъкна, че при вида на момчето на релсите е действал интуитивно, тъй като „не може да подхождам към станцията с настройката, че някой ще падне. Но тук, без дори да осъзнавам, си казах, че става нещо - детето първоначално ходеше нормално, а след това рязко промени траекторията на движение. Не си помислих: "Какво? Как Защо? Какво да правя?“ Всичко се случи автоматично", подчерта той.