Витамин С не помага особено на естествената защита на организма срещу коронавируса, пише вестник "Мирър".

Изданието се позовава на експерти и припомня, че с разпространението на новата зараза британците усилено започнали да купуват плодове и зеленчуци, за да укрепят имунитета си и така да се предпазят.

Четирите най-важни симптома на депресията

Ако има някакво предимство от поемането на повече витамин С, то ще е доста слабо, цитира изданието д-р Уилям Шафър от медицинския център на университета Вандербилт в Нешвил, САЩ пред "Ню Йорк таймс Парентинг".

В болница "Чжунан" в Ухан, Китай специалисти започнаха изпитание сред 140 пациенти с високи дози витамин С, за да установят дали това ще облекчи симптомите им.

Пиенето на топла вода на празен стомах води до неочаквани резултати

Тестовата група приема дози от 12 грама витамин С с трансфузии два пъти дневно в продължение на седем дни. За сравнение препоръчваната дневна доза витамин С за възрастни мъже е едва 90 милиграма. Експериментът ще приключи през септември.

Ефектът на витамин С срещу коронавируса тепърва ще се доказва, но въпреки това аскорбиновата киселина е много важна за човешкия организъм, отбелязва "Мирър" и припомня, че витамин С защитава клетките и поддържа доброто състояние на кожата, кръвоносните съдове, костите.

Междувременно електронното издание на белгийския в."Соар" съобщи, че кралят на белгийците Филип пие витамин С като предпазна мярка срещу коронавируса, пази дистанция в контактите си и не се ръкува с никого.