Учениците начално училище в германския град Гармиш-Партенкирхен са били карани да наизустяват мюсюлманската молитва „Аллах Акбар“ или „Няма друг бог освен Аллах“. Ситуацията е била разкрита от възмутен баща, който е показал листовка с текста на молитвата на арабски и германски език, която е била дадена от учителите на дъщеря му, предаде Breitbart.
Листовката е била дадена в час по етика. Преводът на молитвата е „О, Аллах, колко си велик и те славим. Благословено е името ти. Няма друг бог освен теб“. Директорът на училището Гизел Ел не можа да потвърди инцидента и отказа да даде информация по телефона. Очаква се в близките дни училището да даде официално мнение. 

Германия е приела повече от милион мигранти през 2015 г., като повечето са мюсюлмани и страната се ислямизира с притеснителни темпове. По-рано този месец родителите бяха възмутени, че в детските градини няма да се празнува коледа. Учителите твърдят, че изоставят християнските чествания, за да приемат добре „разнообразните култури“ на новите деца. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ЖЕСТОКАТА БЕЖАНСКА КРИЗА В ЕВРОПА