Вещества, които може да се използват за направата на самоделни бомби, бяха открити тази сутрин при обиск на мебелен склад в промишлената зона на Парижкия регион, предаде телевизионният канал LCI, цитиран от БГНЕС. 
Служителите на реда са извършили обиски в промишлената зона в рамките на разследването на откритата по-рано лаборатория за производство на експлозиви в община Вилжюиф край Париж. В складово помещение, което вероятно е наето от един от задържаните по делото за експлозивите във Вилжюиф, е открит „отличен арсенал за самоделни експлозиви”.

Полицаите са намерили вещества, които при смесване може да послужат за направа на експлозивна смес, известна като „майка на сатаната”. Същите експлозиви бяха намерени при обиск в необитаемо жилище във Вилжюиф, южно от Париж. Впоследствие в жилището бяха открити и „документи с религиозно съдържание на арабски език”.

Полицията задържа трима души по подозрение, че са свързани с лабораторията за експлозиви. Според вътрешният министър на Франция Жерар Колон задържаните може да са свързани с терористични движения в иракско-сирийския регион.