Полското издание Myśl Polska описа два сценария за възможен конфликт между САЩ и Русия. 

Първият от тях предвижда провеждането от американската армия на масирана атака с използването на всичките достъпни ѝ средства, включително и ядрено оръжие. 

Според автора, тази концепция носи рискове, защото Кремъл може да запази възможностите си "да нанесе също толкова разрушителен ответен удар". 

Вторият сценарий включва в себе си няколко етапа. Основната задача е да се постави Русия в икономическа изолация. Тази концепция е призвана да "доведе до смяната на политическото ръководство в страната". 

Журналистът Антоний Конюшевский смята, че вероятността за начало на военни действия е напълно реална, защото Вашингтон доста скоро може да има нужда от "относително мащабна война". 

При това Русия се разглежда като най-вероятният противник, а САЩ трябва "да се опитат да подчинят на себе си страната заедно с нейното геополитическо пространство". 

Изданието подчертава, че Русия при извънредно сложни обстоятелства е "успяла да направи няколко майсторски шахматни хода" - да постигне успех в Сирия, да нормализира отношенията си с Турция и Израел, докато Вашингтон "е претърпял унизително поражение в Близкия изток".

Превод и редакция: БЛИЦ