Изключително силни снеговалежи и аномални студове връхлетяха няколко щата в САЩ и оставиха стотици хиляди техни жители без светлина и отопление. 

По-притеснителните намериха неочаквано обяснение за рекордните валежи. Потребителите в социалните мрежи започнаха да разпространяват клипове, в които се твърди, че падналият сняг е "създаден от правителството фейк". 

Любителите на теориите на заговора за изкуствения сняг са най-много в щата Тексас, който най-силно пострада от лошото време. 

Според тях, фалшивите валежи са дело на американския елит, в частност на Бил Гейтс. Някои американци се опитват да докажат теорията с помощта на различни опити. 
Например, в един от клиповете американка поднася топка сняг към свещ. Снежната топка обаче не започва да се топи, а върху нея остава само черна следа. 

Друго момиче прави същия номер, но със запалка и се обръща към Гейтс с думите: "Благодаря ви за опита да ни излъжете, че това е истински сняг". 

Припомняме, че наскоро милиардерът Гейтс предложи план за охлаждане на Земята, за да бъде тя спасена от глобалното затопляне.

Геоинженерството на Бил Гейтс за затъмняване на Слънцето ще има непредсказуеми последици за живота на Земята.

Друг привърженик на теориите на заговора твърди, че е поставил снега в микровълновата си печка и той е започнал да хвърля искри. 

Според него, това се случва защото снегът съдържа частици метал. 

Фейсбук вече реагира на въпросните видеа, като голям брой от тях вече се отбелязани като съдържащи лъжлива информация. 

Въпреки това, в трендовете на търсачката продължават да фигурират заявки като "изкуствен сняг" и "слънцето на Бил Гейтс". 

Превод и редакция: БЛИЦ