Звездата от „Сексът и градът“ (Sex & the City) Синтия Никсън (Cynthia Nixon) може да влезе в борбата за поста губернатор на Ню Йорк, съобщава в. „Уолстрийт джърнъл“ (WSJ.com).
51-годишната изпълнителка на ролята на Миранда Хобс е окуражавана от либерални политически сили. Кандидатурата ѝ е била спрягана и преди, но досега тя отказваше. 

Според нейни сътрудници този път Никсън обмисля възможността. Засега обаче тя отказва коментар, уточнява bTV. 

През 2013 г. актрисата участваше в предизборния щаб на сегашния кмет на Ню Йорк – Бил де Блазио, и се показа като либерален активист. 

Никсън е една от тримата демократи, които може да се изправят срещу сегашния губернатор Андрю Куомо в първичните избори на демократите. Догодина Куомо ще се пробва да спечели поста за трети път. Никсън вече критикува политиката му в телевизионното шоу The View. Смята се, че тя е нестандартен кандидат, която може да увлече хората, но кандидатурата ѝ няма много шансове. 

Никсън е нюйоркчанка. Има две деца – дъщеря и син, от предишния си партньор – учителя Дани Моузес, и син със съпругата си Кристин Маринони. Двете сключиха брак през 2012 г. От 2008 г. е и активист в борбата с рака на гърдата, след като самата тя бе диагностицирана с болестта през 2006 г.