Трети ден вървят протести в Сърбия срещу новоизбрания президент Александър Вучич. Според протестиращите, мероприятието е спонтанно и е организирано във фейсбук, пише "Вечер". Демонстрантите обвиняват властите в изборни манипулации и фашизъм и се кълнат, че протестите ще продължат до смяната на властта в Сърбия.
Македонският сайт напомня, че Вучич беше избран с фантастичните 55 процента. Още по време на кампанията неговите опоненти се заканиха, че няма да признаят резултатите, очевидно предчувствайки разгрома си. 

Вучич реагира с думите: "Няма проблем да се протестира, когато протестите са мирни. Замислете се обаче на какво ще заприлича Сърбия, ако аз изкарам на улицата тези, които са гласували за мен?"

Според "Вечер" в момента се повтаря сценарий от преди 17 години, когато небезизвестната групировка Канвас, финансирана от Джордж Сорос, свали Слободан Милошевич.

Протестите в Македония се пренасят в Сърбия, но играчите, които стоят и зад едните, и зад другите, са едни и същи.

"В момента най-много ме плашат клинтънистичните структури, които няма да допуснат да има някакъв консенсус между администрациите на Тръмп и Путин, от което целият регион би си отдъхнал. Те, напротив, имат за цел да подпалят Балканите, Украйна и други страни, където би се състоял конфликт между Америка и Русия," казва д-р Миша Гуркович от Института за европейски проучвания в Белград.
Според него в пълна сила тече финализирането на проекта "Велика Албания".

Превод: БЛИЦ