Държавният глава на Сърбия Александър Вучич отмени състоянието на най-висока степен на бойна готовност на армията, съобщава електронното издание на белградския ежедневник Kurir, цитирано от „Фокус“.
 

Министерството на отбраната в Белград, в сутрешните часове на деня Вучич е изпратил заповед на министъра на отбраната Александър Вучич и началника на Генералния щаб на ВС на Сърбия за „деангажиране на силите за бързо реагиране“.
 
„Войската на Сърбия, в сътрудничество с останалите структури за сигурност и в съответствие с наредбите на Върховния главнокомандващ, ще продължава да следи ситуацията със сигурността и е готова във всеки един момент да защити държавата и всички граждани, независимо от това къде живеят“, увериха от Министерството на отбраната на Сърбия.
 
Президентът на западната ни съседка разпореди привеждането на армията в най-висока степен на бойна готовност на 29 септември, когато държавният глава на Косово Хашим Тачи посети язовира "Газивода" в северната част на страната. Той бе охраняван от няколко десетки членове на косовските специални сили РОСУ.