„Ние контролираме всички български граждани. При влизане в страната измерваме температурата на всеки един турист, вземаме всички необходими предпазни мерки, съобщава 24rodopi.com.

Не сме изправени пред ситуация, която да изисква затваряне на граничните пунктове. Ако поддържаме мерките си на най-високо ниво, това няма да е проблем. Случай на COVID-19 с произход от България до момента не е открит",  заяви пред медиите валията на Къркларели Осман Билгин.

В Одрин, Къркларели, Чорлу и други турски градове медици настояват да се затворят граничните пунктове „Капъкуле“ (Капитан Андреево), „Дерекьой“ (Малко Търново) и „Хамзабейли“ (Лесово) като мярка срещу разпространението на коронавируса.

Валията е категоричен, че няма случай на пристигнал на пазаруване турист от България, който да е заразил местен гражданин.

„Турция е една от успешните държави в борбата срещу епидемията. Ограниченията отново започнаха. Ръстът на положителните проби в нашата провинция е паралелен с параметрите за цяла Турция.

С увеличаването на случаите в Истанбул, се увеличават и броят на заразените в нашия град. Вече не ходете в Истанбул, освен ако не е задължително. Моля, не идвайте в нашия град и от Истанбул.

Ако не прекъснем насила комуникацията си с Истанбул, нямаме шанс да контролираме случаите", коментира валията на Къркларели.