Сбъдналите се пророчества винаги вълнуват хората. В прогнози от миналото понякога могат да бъдат открити обяснения за всички беди на човечеството.

Не е изненадващо, че привържениците на мистичното и необяснимото откриха предсказания за ужасяващата епидемия от CoViD-19, съобщават световните издания. Ето какво бъдеще вещаят за нас някои велики предсказатели.

Распутин и бялата смъртГригорий Распутин е бил мистична фигура. Неслучайно той е повлиял на семейството на последния руски император Николай II и през живота си е известен като пророк. Распутин е предсказал смъртта си, разпадането на Руската империя и СССР, и дори експлозията в Чернобил.

Сред многобройните му изречения е открито и предсказание за епидемията от CoViD-19. Распутин нарича коронавирусът (ако става въпрос за него) наказание за човечеството за греховете и равноправието.

„Когато Содом и Гомор се върнат на земята и когато жените имат мъжки дрехи, а мъжете - женски, ще видите Смъртта да скача по бяла чума“, звучи предсказанието.

Какво очаква човечеството и кога да чака пика на епидемията? Распутин е сигурен, че коронавирусът ще убие милиони хора.

"Планини от трупове ще бъдат събрани на площади и безлична смърт ще отнеме милиони хора. Градовете с милиони жители няма да намерят достатъчно ръце, за да погребат мъртвите. Много села ще бъдат зачеркнати. Никое лекарство не може да спре бялата чума." Дали това предсказание ще се сбъдне - скоро ще разберем.


Нострадамус и великата чумаВсичките си предсказания френският фармацевт Нострадамус е направил преди почти 500 години. Дебатите за неговите катрени - поетичните пророчества, все още продължават.

Пророчествата на французина са сравнително неясни, но изследователите търсят глобални неща там: Втората световна война, полетът на Гагарин в Космоса, смъртта на Кенеди. В оставеното от Нострадамус някои откриват и поетични предсказания, посветени на коронавируса.

"Голямата чума в крайбрежния град няма да спре, докато не се отмъсти за смъртта и кръвта на праведника."

Изглежда, че няма логика, но само на пръв поглед. Вирусът пламна във Ухан, който не е крайбрежен град. Но първите заразени бяха на рибния пазар и това е по-близо до морето. Кой е праведникът, все още не се знае.

Какво го очаква човечеството? Нострадамус е песимистичен. В друг катрен, посветен на Италия, се намира отговора, че ще търсят ваксината дълго време. Ето прогнозата:

"По, Верона, Винсенс, Сарагоса. Далеч от мечовете земята ще бъде влажна от кръв. Много голяма чума ще дойде при големия разлом, близко спасение, но лекът е далеч."Ванга и жълтата мъглаОказва се, че Ванга е знаела за коронавируса още през 1995 година, като за това свидетелства  неин роднина. Ето как, по неговите думи, звучи предсказанието:

"В двойна година (очевидно 2020 г.) над света ще се издигне отровна жълта мъгла. Няма да има спасение от нея в ръцете с пари. Ще паднат както старите, така и младите, нещастните и богатите, докато не се излекуват с шишарките от кедър, който идва от Сибир. "

Това означава ли, че спасението от вируса е в кедровите ядки? Или има някакъв лечебен екстракт в шишарките? Според феновете на мистичното, пророчеството се отнася до факта, че ваксината ще бъде разработена именно в Русия. И това ще се случи скоро. Според мнението на Ванга, в края на април или средата на май. Надяваме се, че сляпата пророчица не е сбъркала с предсказанието.