Украйна „успешно приключи контролните изпитания на зенитните управляеми ракети”. Това заяви началникът на Генералния щаб на ВСУ Виктор Муженко.
„Успешно са приключили контролно-летателните изпитания на зенитните управляеми ракети. ВС направиха мощна крачка напред в сферата на повишаването на бойната способност и придобиването на възможности за защита на държавата”, се похвали Муженко в профила си в социалните мрежи.
 

При това други доказателства за някакви изстрелвания на ракети на 2 декември засега няма. Сутринта началникът на пресцентъра на въздушното командване „Юг” на ВС на Украйна Владимир Крижановский заяви, че пусковете на ракетите и работата на авиацията по въздушните цели са невъзможни заради лоши метеорологични условия.  
 
„На разсъмване бе направен преглед на времето. Според прогнозите на синоптиците, времето не бе много благоприятно за провеждането на учения, тоест прогнозира се засилване на вятъра, още от сутринта имаше гъста мъгла. Чакаме времето да се промени”, каза представителят на МО на Украйна.