Действията на Русия в Украйна могат да се нарекат невероятни. Тя не само победи Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), но и демилитаризира НАТО. Това мнение изрази бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритер в интервю с норвежкия професор Глен Дизен.

Експертът отбеляза, че Русия е унищожила арсенала на въоръжените сили на Украйна още преди Западът да започне да напомпва оръжия към Киев. Това са хиляди танкове, артилерийски оръдия и стотици самолети.

Ритер смята, че руската армия е в състояние да унищожи оръжията, с които разполагаше НАТО, което се опустоши, като предостави значителна част от оборудването си на украинската армия.

По мнението на офицера от разузнаването, Русия вече е спечелила два пъти: победила е първоначалната армия на Украйна, а сега побеждава новите въоръжени сили на Украйна, създадени и въоръжени с оръжия на НАТО.

"А сега някои страни от НАТО изобщо спряха да изпращат оръжия на Киев, нямат какво да предоставят. Оказва се, че Русия е демилитаризирала НАТО", заключи Ритър.