Недалеч от град Бахмут в Донецка област, който руските окупатори дълго време безуспешно се опитват да превземат, украинските войници нанесоха сериозни загуби на врага.

С един изстрел са ликвидирани складът с боеприпаси на противника и вражеската техника, съобщава телеграм каналът на Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна, пише УНИАН.

„Край Бахмут... благодарение на активното взаимодействие на разузнавачите от 30-та механизирана бригада и артилеристите от 26-та и 45-а бригади съставът на БК и бойната техника на окупаторите бяха унищожени с един изстрел... “, се казва в съобщението.

Руските нашественици отдавна се опитват да превземат Бахмут и понасят огромни загуби, твърди УНИАН.

Според Американския институт за изследване на войната (ISW) на 29 март окупаторите са продължили настъпателните действия в града и околностите му, като са настъпили в южната и югозападната част.

Сутринта на 30 март Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че през изминалото денонощие противникът е атакувал 28 пъти украинските войници в Бахмут и не е постигнал успех.

Заслужава да се отбележи, че общите загуби на Русия в Украйна днес вече възлизат на приблизително 172 900 врагове. Освен това са унищожени 3610 вражески танка.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук