Руските военни разположиха зенитно-ракетни системи (ЗРК) С-300 по време на специална операция в Украйна. Министерството на отбраната на Руската федерация показа кадри от бойната работа на техниката.

На видеото - разгръщането на системата в най-изгодната позиция. Членовете на екипажа координираха действията си и нанесоха удари по врага.

По-рано Министерството на отбраната показа кадри от унищожаването на военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна. Министерството разпространи видео с дрон, показващо как подразделения на руските ВДВ отблъскват нападение на украински механизирани роти. В резултат на атаката противникът загуби повече от 120 бойци и бронирани машини, включително леко бронирани машини. Във видеото се вижда и оцелелият бронетранспортьор на Въоръжените сили на Украйна и други трофеи.

В навечерието на завръщането в Сергиев Посад войниците на ОМОН участват в специалната операция. Силите за сигурност бяха посрещнати от жители на града, както и роднини и приятели на военнослужещи, включително съпруги с малки деца.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук