В района на Донецк танк проби с един изстрел украински брониран автомобил МАЗ-5434 Варта.

Бойната бронирана машина изобщо не оправда очакванията за защита на военнослужещите и по време на настъплението на съюзническите сили в района на Донецк получи изключително сериозни щети след първото попадение. Танков снаряд, летящ с голяма скорост, проби бронята на украинска бронирана кола през и през, оставяйки огромна проходна дупка отстрани.

Съдейки по начина, по който танковият снаряд пробива бойните бронирани машини, дори доста впечатляващата защита на бронирания автомобил MAZ-5434 Varta се оказа изключително слаба - снарядът излетя от другата страна на бронираната машина. Въпреки факта, че повредата на бронираната кола MAZ-5434 Varta може да изглежда некритична, трябва да се отбележи, че повредената бойна машина вече не може да се използва. В същото време украинските военни, намиращи се до техниката, също загинаха от точно попадение в бронирана кола.

Трябва да се отбележи, че бронираните машини се оказаха доста успешни само по време на почистването, но в отбранителни и настъпателни операции те се оказаха неефективни само поради доста слабата защита.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук