Украински хеликоптер се спаси по чудо от зенитно-ракетен удар.

Пилотът на хеликоптер Ми-24 на украинските ВВС успя да се спаси по невероятен начин от изстреляна в негова посока зенитна ракета. Последният помете буквално на метър от бойния ротор, докато самият хеликоптер, очевидно, вече работеше на границата на възможностите си.

На представените видеокадри можете да видите как украински боен хеликоптер, летящ в района на фронтовата линия, нанася удари. Въпреки това, само няколко мига по-късно, срещу хеликоптера е изстреляна противовъздушна ракета от ПЗРК и пилотът на Ми-24 извършва маневра за избягване, като я избягва с висока скорост и наклонява хеликоптера, така че да излезе извън ефективната зона на ракетата. Като се има предвид, че Ми-24 няма достатъчна защита срещу ПЗРК, ситуацията за бойната машина изглеждаше безнадеждна. На кадрите от видеото обаче се вижда как зенитна ракета помита буквално на метри от хеликоптера

Фактът, че въоръжените сили на Украйна продължават активно да използват хеликоптери за бойни действия, показва, че Украйна все още разполага с доста голям брой такива бойни машини на въоръжение. В същото време резервите на украинските ВВС активно се попълват от други страни.


Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук