Руските войски продължават да пътуват в колони след месеци война. Въоръжените сили на Украйна покриват не само танковете, но и инженерната техника и камионите КАМАЗ.


Украинските военни покриха с артилерийски огън цяла колона руски войски. Това съобщава Pekka в Twitter, автор на уебсайт, който поддържа списък на загубите на руските въоръжени сили.

В Киселевка, в Харковска област, артилерия прикри руски конвой. Съдейки по видеото, руските въоръжени сили все още се движат в колони по украинските пътища. Сред унищожената техника се виждат КАМАЗ, инженерна техника, както и Т-90М „Пробив“.

т-90м прорыв


Кадърът улавя два танка, които са били унищожени от удар, вероятно HIMARS. Т-90М "Пробив" е ударен в задната част на корпуса, на който се вижда допълнителна пробойна.


Според Oryx въоръжените сили на РФ вече са загубили 5 танка Т-90М Прорив, от които поне един е пленен от въоръжените сили на Украйна.

Първият Т-90М "Пробив" на въоръжените сили на Украйна беше заловен на 18 септември по време на успешно контранастъпление в района на Харков.

Вторият Т-90М беше унищожен на 8 септември в района на Харков. Всички останали също са повредени или изоставени в този регион.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук