Украински военнослужещи от 58-а отделна мотострелкова бригада са записали видеообръщение към украинския президент Володимир Зеленски, в което го предупреждават за сериозни последствия, съобщават световните издания.

Според украинските военнослужещи, на тях не са им предоставени оръжия, защитни и комуникационни средства, не се доставя храна и вода, поради което те настоятелно препоръчват на Володимир Зеленски да се справи с тази ситуация, като заплашват, че в противен случай ще има последствия.

Според информацията, става дума за украински военнослужещи от 1-ва и 2-ра стрелкова рота, картечен взвод и взвод от 1-ви стрелкови батальон на военна част А1376.

58-а отделна мотострелкова бригада е разположена на една от фронтовите линии, което може да има изключително сериозни последици за украинската армия поради бунта на украинските военни.

Засега Киев не коментира ситуацията, но това далеч не е единственият случай. По-специално, малко по-рано стана известно, че украинските танкове не са оборудвани с елементи на динамична защита.
 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук