Украинските войски са завзели село Клещеевка в Донецка област. Това става ясно от публикация на Обединената десантно-щурмова бригада на Националната полиция на Украйна „Лют“ в социалните мрежи.

"Клещеевка е наша! Бойци от бригада "Лют", заедно със своите братя по оръжие от Силите за отбрана, върнаха украинското знаме над освободената Клещеевка", се казва в публикацията, съобщава "УНИАН".

В потвърждение на думите си бригадата публикува видеообръщение от бойци и снимки на войници с украински знамена от населеното място.

"Всеки ден, показвайки титанични усилия, героизъм и доблест, войниците се биеха стъпка по стъпка за нашата земя!", заявяват от бригада "Лют".

 

Подобна снимка от Клещеевка е публикувал и ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Андрий Ермак.

„Украйна винаги връща своето“, отбеляза той.

Изявлението на войниците от бригада "Лют" беше потвърдено от командващия Сухопътните войски на украинските въоръжени сили генерал-полковник Александър Сирски. Той отбелязва, че селото е „прочистено от руснаци и освободено“ от силите на три бригади.

Заслужава да се отбележи, че Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна все още не е потвърдил завземането на Клещиевка от руските сили. В последния доклад се казва само, че „Силите за отбрана успешно отблъснаха 5 противникови атаки в района на Клещеевка и Белая Гора, Донецка област“.

Клещеевка е село, разположено в Бахмутския район на Донецка област.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук