Жителите на Твер не повярваха на очите си, когато откриха, че през центъра на техния град се движи колона от военна техника под украински знамена. В социалните мрежи и каналите на Telegram очевидци започнаха да разпространяват видеото, пишат чужди агенции.

На кадрите се вижда дълга колона от бронирани коли и камиони, които се движат през историческия център на Твер. Бойци в украински униформи с оръжие вървят до камионите. Озовалите се наблизо жители на града бяха меко казано шокирани.

„Какво е това? Това може би е някаква провокация“, казва авторът на един от видеоклиповете, публикувани в каналите на Telegram.

Но, което се стори още по-странно за тверичани, „украинската колона" беше придружена от руски полицейски коли. Както се оказа, военната техника няма нищо общо с въоръжените сили на Украйна и е използвана за снимките на руския филм „Музикант". За филма се знае, че той „разказва за европейски музикант, който се озовава в Украйна по време на "специалната операция" на въоръжените сили на Руската федерация и става свидетел на престъпленията на киевския режим срещу своя народ“. В ролята на кой град е пресъздаден руският Твер, не е известно.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук