Украинските военни продължават контранастъплението в Токматското направление, въпреки тежката обстановка и загубите в жива сила.

Кратко видео как военнослужещи от 47-а механизирана пехотна бригада "Магура" отблъскват противника е заснето от военнослужеща с позивна "Айри", а кадрите бяха публикувани от главния редактор на "Цензор.НЕТ" Юрий Бутусов в своя канал в Telegram, информира украинското издание "Фокус".

Видеото показва работата на щурмовите части по време на контранастъплението. Бойците от украинските въоръжени сили използват стрелково оръжие и гранатомети срещу противника.

Те се движат по тесни окопи. Кадърът включва и ранен украински войник, лежащ в окоп. Очевидно вече са му оказали първа помощ, тъй като друг боец ​​проверява състоянието на превръзката му, която е напоена с кръв.

Юрий Бутусов разказва историята на жената оператор, която заснема тези кадри директно от фронтовата линия.

Тя изпълнява бойни задачи на фронта заедно с останалите от бригада „Магура“. Преди войната жената е работила като учителка в училище.

Според Бутусов, след завземането на Буча от руските военни, украинката отива на фронта, за да отмъсти за родния си град.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук