Властите на анексирания полуостров Крим и тези в окупираните южноукраински територии съобщиха в последните часове за атаки по важни градове по кримското крайбрежие, задействали противовъздушната си отбрана вследствие на атаки.

Губернаторът на Севастопол Михаил Развозжаев коментира експлозиите в Севастопол по следния начин:

"Аз съм на работното си място в сградата на правителството. И аз като много от жителите на града чух взривовете в центъра. Такива прозвучаха малко по-рано и в района на Стрелка. Задейства се противовъздушната отбрана.

Историята е същата като вчера. По предварителни данни става въпрос за дронове. Целите са поразени. Запазваме спокойствие. Военните вършат чудесна работа. Нека ги подкрепим", каза областният управител.

 

 

 

Подобно съобщение дойде и от Евпатория. Според съветника на ръководителя на Крим по информационната политика Олег Крючков над града се предполага, че е сработила системата за противовъздушна отбрана, а Крим е "надеждно защитен".

 

 

"По предварителна информация украински дрон е бил свален на голямо разстояние от Кримския мост. Няма жертви и разрушения", заяви представителят на администрацията в Запорожка област Владимир Рогов.