Леопард влезе и се разходи из ресторанта на луксозен хотел в Южна Африка, докато дебнеше закуската си, съобщава Fox News.
Разходката на неканения посетител е заснета от 39-годишната Ерика Уайз.


Тя разказва, че е разговаряла след закуска с чичо си и двама свои приятели, когато чули, че маймуните в околността започват да издават предупредителни звуци. Те сигнализирали, че наблизо има хищник.   

Уайз добавя, че персоналът на ресторанта е добре обучен да се справя с подобни срещи и има строги правила за безопасност в такива ситуации.
"Успяхме да запазим спокойствие, мълчание и страхопочитание пред красивото създание, което беше толкова близо до нас", казва тя.
Според нея леопардът е бил забелязан пред хотела по-рано сутринта, където дебнел своята закуска - една антилопа.

Във видеото се вижда как леопардът се разхожда из различни части на ресторанта, но в крайна сметка излиза от него и се отдалечава. 
"Изпитвахме пълно страхопочитание, благоговение, уважение и благодарност. Какво рядко преживяване е да имаш такава среща с леопард.

Ситуацията доказа, че дивата природа и хората могат да живеят и да си взаимодействат в хармония и уважение", казва Уайз и съветва всеки, който е изпаднал в подобна ситуация, просто да запази спокойствие.