Музикантите и техните фенове скоро ще имат виртуален свят. Инициатори на проекта Music Mogul са авторът на песни и продуцент Родни Джъркинс и бившият мениджър на Vivendi Games Николас Лонгано. Двамата възнамеряват да създадат виртуален свят, който ще наподобява придобилия широка популярност Second Life (Втори живот), предава Ройтерс.
Music Mogul ще предложи функции на социална мрежа, онлайн игри и живи музикални изпълнения.
Членовете на виртуалната общност ще могат да участват със свои записи в конкурс. Като награда е предвиден договор за издаване на три песни от компанията Darkchild Productions, управлявана от Джъркинс.
Достъпът до музикалната социална мрежа ще бъде безплатен. В бизнес модела на Music Mogul са заложени приходи от реклама и от продажба на виртуални стоки и услуги.
Така например, членовете на мрежата ще могат да си купуват допълнителни “дрехи” за аватарите и “помещения” за живеене в Music Mogul. Разчита се, че феновете ще проявят интерес към виртуални вещи и сувенири със символиката на популярни групи и изпълнители.
Демонстрация на Music Mogul е предвидена за 24 ноември. Официалният старт на мрежата ще бъде даден през февруари следващата година. /TechNews.bg